Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Klik op de covers om te vergroten.

 in horizon-taal cover

In Horizon-Taal is een samenspel van Hilde De Paepe, poëzie en echtgenoot Luc Van den Branden, teken en schilderkunst.
De passie voor taal is als een microbe die zingt door het bloed.

'Wie goedgezinde woorden zaait oogst immers de taal die harten aait'.
Laat je verrassen, wandel van woord tot beeld-verhaal en geniet 'In Horizon-Taal'.

 
Gewoon Leen 

In Gewoon Leen stond de tijd niet stil maar middenin de belangstelling. Jaren van armen en omarmen, koffers vol zeelucht en winkelverhalen doorheen de trechter van tijd meegedragen. Met als rode draad vooral zorg dragen.
Gerijpte woorden, gedichten die regelrecht naar het hart toe grijpen.

thuis-in-kramp

Annita Huygens geboren op 8 augustus 1955 in Hamme O. VL. Groeit op in “de Kramp” tussen Moerzeke en Kastel. In 1968 gaat ze met veel bagage in Baasrode wonen.

"Ik heb het verdriet gekend mijn ouders vroeg te verliezen. Door alles echter wat ik meekreeg aan eenvoudige maar noodzakelijke nestwarmte, ken ik de kostbaarheid van het leven. Rijkdom is een valies vol levenslessen om regelmatig iets uit op te diepen. Herken de rode draad tussen fantasie en werkelijkheid in een tijdloos geheel."

venusval

Venusval - Chris Van Osselaer

Ware verhalen in de spiegel van een fictieve tijd, waar namen en gebeurtenissen zich eindeloos voortplanten in de kronkels van het bloed; en waar langs een meanderende stroom de rietkraag ze fluistert.

madrigalen Madrigalen - In deze reeks meerstemmige oorlogsgedichten wordt de liefde vóór, de weg naar en de mens in en na de oorlog beschreven. Zowel symbolen als de vlag, het oorlogsmonument als extremisme, kindsoldaten, vluchtelingen  en de moeders in de oorlog komen aan bod. Dit alles begint en eindigt met de vrolijke kijk van een kind.
oorlog-verwondering

Oorlog en verwondering - Een bloemlezing samengesteld door Patricia de Landtsheer, over grote & kleine oorlogen.
Verwonderd kan je zijn over de schoonheid van de natuur, het talent van iemand, een verregaande intelligentie, de lach van een kind, maar ook over wat een oorlog met een mens kan doen of wat hij in die mens kan veroorzaken.
Deze bloemlezing neemt u mee naar oorlog over de grenzen en eeuwen heen, zelfs naar het nu van vandaag. Verwondering in al haar facetten. Een nooit afnemende worsteling met goed en kwaad.

Met bijdragen van luc c. martens- ludo colman - dirk de cock- h. demay - maarten embrechts- jo gisekin- christina guirlande - tine hertmans - charles janssens- tomas rubico- walter simons - chris van de rijck- cecile vanhoutte - erik verstraete- nicole van overstraeten- vimal p. van loon - mark meekers- patrick cornillie- patricia de landtsheer.